Det magiske fotball landet Brasil

Av oss frivillige her nede, er vi fire stk som er over gjennomsnittet interesert i fotball her nede. Hva som er galt med de tretten andre som er på besøk i verdens største fotballnasjon, det vites ikke.

Søndag 13 mars var dagen for den store FLA-FLU, det vil si derbyet mellom de to største erkerivalene her i Rio de Janeiro, Flamengo og Fluminense. Rio har fire store fotballag, Flamengo, Fluminense, Botafogo og Vasco da Gama. Jeg er Flamengo surporter her nede, både fordi familien jeg bor hos er lidenskapelige Flamengo surportere, (hadde jeg vært noe annet tror jeg faktisk jeg hadde måttet flyttet) og Ronaldinho (uttales HRÅnaldjinjå her) en av Brasils store magikere med ballen har returnert til sitt hjemland, og spiller nå i den loddrett stripete svarte og røde trøya.
Å ta turen inn til denne sinnsyke begivenheten som skal være like stor som Liverpool-Manchester United, var for meg et must. Vi snakket om det i evigheter, og da dagen kom, reiste Joe(England), Eva(Tyskland), Mathias(Danmark), Valeirio(Italia) og jeg inn for å se kampen.

Dagen i forveien hadde jeg forberedt meg surportermessig med å gå til anskaffelse av Flamengodrakten, og som alltid er det ingen plagg i verden som får meg til å føle meg like sexy som en fotballdrakt!

Det skal også være sagt at brasilianerne er så stolte av å ha Ronaldinho tilbake at det er gratis å få hans nummer trykket bakpå drakten. Selvsagt bærer han det legendariske nummer 10, som bl.a Zico har hatt før ham.

Dagen startet tilig for Joe, Eva og meg. vi hadde avtale med en fyr som Joe har mailet med, som tarturister med på omvisning på Maracanã stadioen. For øyeblikket blir stadioen oppgradert til VM i 2014, så det var litt begremset hva vi fikk se. Vi slapp inn i Museet, der det er et stort vindu hvor vi hadde utsikt over tribunene og hele banen.
Gleder meg enormt til å komme tilbake her i 2014, når Maracanã kan vise seg frem i all sin prakt. Tror ikke det finnes noe land i verden som kan overgå den atmostfæren som vil være her da!

Noen små funnfacts om Maracanã:
-Det er den stadioen som har hatt det største publikumsantallet noensinne. Over 200.000, men det nøyaktige tallet vites ikke fordi tellemaskinene ble ødelagde av folkemassene etter 199.000. Dette skjedde under verdensmesteskapet i 1950.
-Stadioen heter egentlig Estadio Mário Filho, journalisten som påpekte at Brasil trengte en ny stadio til overnevnte mesterskap.
-Dette er hjemmebanen til både Flamengo og Fluminense, og delvis Vasco da Gama. Botafogo fikk nylig sin egen stadion, men før de, brukte også Botafogo denne arenaen til sin hjemmekamper.

Inne på museet finnes fotsporene til alle de brasilianske legendene. Med andre ord, det er evig mange fotspor her. Blandt annet Pelé, Zico, Ronaldo, Kaká og Garrincha.
Zico
Garrincha

Etter vi var ferdige med å nyte synet av alle disse legendene, tok vi turen innom surportershoppen bare for en rask titt. Da jeg oppdaget at kvinneutgaven av den brasilianske landslagdrakten var over 50r$ billigere enn herredrakta hadde jeg mest lyst å sette meg ed å hylgrine, jeg hadde ikke nok penger med meg. En rask dobbelskjekk i veska ga meg bursdagen å julaften på samme tid, kroppen eksploderte i glede. Jeg hadde nemlig glemt å ta ut kredittkortet mitt. HURRA, jeg er nå fattig, men lykkelig!!!

Vi tok ettervert en klam metro og togtur opp til Stadium Rio Engenhao, stadionen som blir brukt mens Maracanã oppgraderes. Uten biletter til kampen startet jakta på en svartebørshai. Vi kunne selvsagt tillbrakt tre timer i kø, og fått bilettene på lovlig vis, men sånn gidder vi ikke i Brasil, gjør vi vel?

Like før avspark dukka endelig Mathias og Valeirio opp. Da hadde jeg tilbrakt en time med den ekstatiske gleden jeg føler hver gang jeg skal på fotball. Den evige trangen til å hoppe opp og ned og klemme alle rundt meg, mens gledestårene presser på...  da de kom hadde denne psykotiske følelsen blitt erstattet med desperat irritasjon, og drapsfantasier. Panikken for å ikke rekke inn til kampen i tide var enorm. Jeg hater når folk ikke tar hensyn til andres forball behov!!!


Vi kom oss inn, atmostfæren var magisk allerede!


Dette var helt ubeskrivelig. Jeg har stått på The Kop på Anfield, på en god dag kan ikke engang The Kop komme opp mot det Flamengo surporteren produserer på en dårlig dag.

Helt utrolig å se den fantastiske legenden som alltid spiller med et smil om munnen.


Stillinga forble 0-0, men med den magiske sambastemningen kun brasilianere klarer å produsere, var det 90 magiske fotball minutter som fløy av gårde!!!

-GILZIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar

gilzgonewild

gilzgonewild

26, Stavanger

Kvinnfolk på 25+ som nok en gang pakker sekker å flyr til Brasil. Skal jobbe som frivillig i barnehage i ca 5 måneder, oppleve fotball VM, og delta på tidenes fotballfest, og loffe rundt i et av nabolandene i ca 1 måned. 7måneder på tur, og resten av livet med minnene. Lurer du på noe, legg igjen en komentar, eller send en mail til nundal_therese@live.no Hvis det tar lang tid før jeg svarer er det bare fordi jeg venter til jeg har tid til å svare skikkelig. #Brasil #Rio #Reise #VM2014 #frvillig_arbeid #backpacking

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits