Carnaval in Rio #5, the last day, gay or not? Jeg er bare glad for å overleve...

Siste dagen med feiring kom så alt for fort. Vi møttes hele gjengen, alt annet en uthvilte på fergestasjonen Barcas. En time før vekkerklokka mi ringte, ringte Mamma, å frarøvet meg en viktig time med nattesøvn. Å ta hensyn til andre kommer altså ikke like naturlig for alle. Eneste grunnen til at anropet ble besvart, var at øynene mine var igjenklistret av betendelse fra det gravskitne vannet fra igår, og for alt jeg viste kunne det være noen viktige som ringte. Altså bare Mamma, som ville mase på en stakkars sovende sjel, hele veien fra Norge!

Noe som hører med til historien om denne dagen er at vi var utrolig sent ute til å møte de andre, men Eva, den tyske drapsmaskinen viste råd. Ved å forsøke å ta livet av stakkars lille meg, ville vi få verdens beste unnskjyldning!
Hovedveien som går utenfor blokka der vi bor "a Alameda" består av tre filer. To for vanlig transport, og en for kollektiv trafikk. Trafikken i de to første feltene stod stille, og Eva løper over, med meg i hælene. Hun går utfra at siden det ikke er noe bevegelse i de to første filene, er det logisk å anta at det ikke vil være noe noe i den neste heller, derfor er det unødvendig å skjekke dette! Selvsagt er det tillat for politi, ambulanse og brannvesen å bruke dette feltet, og det er nettopp det som skjer. I det godtroende lille meg løper etter Eva, i den tro at dette er trygt, dukker det opp en poltibil fra ingensteder. Jeg er svinheldig, den treffer meg kun i armen, det kunne gått så mye verre. Flau og sikker på at her kommer jeg til å bli arrestert for ren idioti rømmer jeg videre til busstoppet, mens jeg hyle DESCULPE... Heldigvis ville de snille poltimennene bare forsikre seg om at jeg var ok, og kjøre videre. Imens ler den onskapsfulle tyskeren hardt rått og brutalt av meg. Når vi ankommer Barcas er jeg og Joe helt enige, først 6mill jøder, og nå meg, når skal det bli slutt på drepingen. Ifølge statistikken vil det ta fem år å utrydde det norske folk, så det er bare å gå i dekning!

Dagens feiring startet i centro, der vi havna midt inni en Jesus parade. Her ble vi nedlesset med plakater som mer eller mindre fortalte oss at alt som er gøy, er en synd...

Unødvendig å si at jeg flte meg utilpass i en situasjon der de delte ut hundrevis av lapper om at Gud skal redde verden, og andre eventyr. Heldigvis kom disse staute karene og reddet dagen!

Jeg har nevnt tidligere at når man kjøper mat i matbodene som finnes langd veien, vet man aldri nøyaktig hva man får. Som i dette tilfelle der reklamen påstår at det er frityrstekt kylling, men vi kan alle se at det er en flaggermus på pinne.

Mathias, vår danske vegeterianer, slet som vanlig med å ikke bli dårlig av synet av oss gafle innpå med alle mulige typer kjøtt, uten å tenke over alle dyrene som lider for våres kjøttbehov. Dene gangen var jeg nær ved å være enig, men jeg fikk smake en bit av den flygende musa, og vet du hva, den var så god at jeg vurderte å køjpe en selv...

Når endelig de krstne hyrdene var ferdige med å marsjere, og spre det gode budskap, kom turen til noen utrolige kostymer. Tok ikke lange tiden før jeg følte meg syndig ;)


Innså med disse flotte kostymene at det er et vist udyr i Norge jeg savner. Med det kom historien om Sjønnheten og Udyret pressangen jeg fikk av Lilly og Jani til bursdagen, og Joe erklerte at han skal til Norge for å besøke meg, vennene mine er hvisnok sprø!!! Haha

Da paraden i Centro var over, gikk turen videre til Ipanema, og i dag traff vi blinkskudd!! Vi snofla rett inn i homo paraden. Av en eller annen merkelig grunn, følte vi alle sammen at det var naturlig å maskjere i den paraden, selv om vi alle sammen er veldig straghte... Kansje utenom Eva, som i dag hadde valgt å droppe hanekammen... Ferry vingene var derimot på plass, for tredje dag på rad. Tim, Joe og jeg sørget for grov misshandling til hennes store fustrasjon og vår store glede!

Å maskjere i homoparaden er kansje noe av det morsomste jeg har gjort. Vi har sett så mye, vi blir aldri de samme igjen!

Etter vi var ferdige å maskjere, gikk turen inn til Lapa, der vi fant nok en konsert.

Etter detsom føltes som timesvis med venting på Mathias, som hadde funnet seg andre danske venner å vandre med, bestemte vi oss for å ta ein tidlig kveld. Det tar på menneskekroppen å være konger/dronninger om nettene, og helter om dagen i fem dagen. Tiden va kommet for søvn. Vi vendte nesa mot Niteroi, men på veien fant vi en alle kjenner, og som vil alle har brukt timer på å lete etter. Midt i hjertet av Rio fant vi Willy!!!

Carnavallet var over, en av tidenes opplevelser. Jeg blir missunnlig på alle dere der hjemmes vegne som aldri kommer til å oppleve dette. Anbefaler det på det sterkeste. Er det noe de kan i Brasil, er det CARNAVAL!!!!

-GILZ

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

gilzgonewild

gilzgonewild

26, Stavanger

Kvinnfolk på 25+ som nok en gang pakker sekker å flyr til Brasil. Skal jobbe som frivillig i barnehage i ca 5 måneder, oppleve fotball VM, og delta på tidenes fotballfest, og loffe rundt i et av nabolandene i ca 1 måned. 7måneder på tur, og resten av livet med minnene. Lurer du på noe, legg igjen en komentar, eller send en mail til nundal_therese@live.no Hvis det tar lang tid før jeg svarer er det bare fordi jeg venter til jeg har tid til å svare skikkelig. #Brasil #Rio #Reise #VM2014 #frvillig_arbeid #backpacking

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits